Enkopur: peltikatto – Munkkiniemi, Helsinki

Munkkiniemi, Helsinki

Työnjohtaja Mikko Juvosen mukaan 1970-luvun rakennuksen konesaumattu katto oli kaikin puolin hyvin tehty, mutta ajan myötä osa siitä oli silti jo kärsinyt vaurioista ja kattoremontti oli tarpeen. – Kun kattoprofiili on loiva eli kaltevuutta on vähän, jää ja lumi jäävät pitkäksi aikaa paikoilleen. Niinpä katon vaakasaumat oli tiivistettävä uudelleen. Se tehtiin Enkopur®- menetelmällä, kuten myös läpiviennit viemärin tuuletusputkiin.

Tiivistysten ohella katto pestiin ja raaputettiin puhtaaksi ja maalattiin Enke Multi Protect – maalilla. Lisäksi ruostuneet vesikourut pellitettiin ja myös ne tiivistettiin Enkopur®-menetelmällä.

– Kun peltikouru on osa lappeen rakennetta, on järkevämpää pellittää kourut ja käyttää Enkopur® tiivistemassaa kuin uusia koko katto. Menetelmä on helppo, kestävä ja luotettava ja antaa katolle 5-10 vuotta lisää elinkaarta, ehkä pitempäänkin, Juvonen sanoo. Juvosen mukaan peltisepät suosittelevat turhan usein koko katon uusimista.

– Jos katto on alun perin tehty hyvin ja siinä on vain osittaisia korjaustarpeita, niin sitä voi laskea, että paljonko maksaa katon elinkaaren pidentäminen kymmeneksi viideksitoista vuodeksi korjaamalla verrattuna siihen, että heität vanhan katon roskiin ja maksat 200 euroa neliö koko katon uusimisesta.

– Sillä saa uuden katon noin 30 vuodeksi, mutta korjaaminen tulee huomattavasti edullisemmaksi.

Builder MC tekee kolmatta kautta sertifioituja Enkopur®-asennuksia. – Pienestä aloitettiin, mutta joka vuosi kysyntä tuntuu tuplaantuvan. Kokemusta ja osaamista tulee koko ajan lisää ja onneksi keikkaakin.