Enkopur

 

Enkopur – kattojen tiivistysmassa

Vesitiivistämisen päätuote on Enkopur, joka sopii erityisen hyvin Suomen oloihin. Enkopur on nestemäinen yksikomponenttinen polyuretaanimassa joka vulkanisoituu pysyvästi joustavaksi kalvoksi.

Tyypilliset käyttökohteet ovat reikien paikkaukset, vuotavien konesaumojen, läpivientien ja haastavien liitosten tiivistäminen sekä vesikourujen paikkaukset. Enkopur sopii myös parvekkeiden ja terassien vesieristämiseen.

Enkopur on taloudellisesti tehokas vaihtoehto katon uusimiselle, usein vain murto-osa kustannuksilla. Harva vuotava katto vaatii vaihtamista ja katon elinkaarta voi pidentää vuosilla Enkopur-tiivistystekniikalla.

Enkopur käytetään myös uusien kattojen haastavien kohtien tiivistämiseen. Tiettyjä liitoksia on erityisen hankalaa rakentaa peltisepäntyöllä tai bituminostolla. Nämä voi suosiolla tiivistää Enkopurilla jo rakennusvaiheessa.

Käyttötarkoitus: vesitiivistys katoilla (paikallisesti), vedeneristys parvekkeilla (koko pinta)

Käyttökohde: peltikatto, bitumihuopakatto, perveke, terassi

Värit: hopeanharmaa, musta

 

Kattokorjaus Enkopur tiivistysmassalla – hyödyt

  • Suurin hyöty on kustannustehokkuus
  • Ei yritetä työntää tiivistysainetta konesaumaan. Tällainen korjaus pysyy vain hetken ja irtoaa lämpölaajenemisen myötä. Tiivistetään vuotava sauma vähintään 10 cm leveydeltä. Massaa on vielä tuettu polyflex-kuitukankaalla.Tällainen paikkaus ei halkeile eikä irtoa.
  • Ei purkutöitä ja purkujätteen hävittämistä
  • Vesitiivis heti
  • Enkopur on höyryä läpäisevä joten rakenteisiin jäänyt kosteus pääsee haihtumaan

Enkopur tiivistykset tekevät sertifioidut ammattilaiset

Vain sertifioidut asentajat voivat tehdä tiivistyksiä Enkopur-tuotteella. Enkopur ei ole tee-se-itse tuote.

Enkopur menetelmä

Ensin puhdistetaan katon paikattavan kohdan pinta irtohileistä ja pohjustetaan sopivalla Enke pohjustusaineella. Kun pohjustettu alue on kuiva levitetään kerros Enkopuria telalla. Märkä Enkopur vahvistetaan polyflex-kuitukankaalla ja päälle  levitetään vielä kerros Enkopuria. Kangas varmistaa kestävyyden ja pinta ei hajoa lämpöliikkeen takia. Paikka on vesitiivis heti vaikka aine on vielä märkä. Enkopur vulkanisoituu ilmankosteuden avulla.

Enkopur sopii peltikatoille ja huopakatoille ja tarttuu myös puu-, muovi  ja lasipintoihin ja soveltuu näin erityisen hyvin liitoskohtien paikkaamiseen. Tarttuvuuden takaa pohjusteet, joita löytyy kaikille katemateriaaleille.