Huopakatto ikääntyy ja vaatii huoltoa

Ajan mittaan huopakatto kuivuu ja haurastuu uv-säteilyn ja sääolosuhteiden seurauksena. Tyypillisesti saumakohdat aukeavat ja liitoskohdat irtoavat. Itse huopa kuivuu ja haurastuu. Huopakaton voi huoltaa ja pinnoittaa uudelleen näin lisäten katon käyttöikää.

Suomessa on korjattu lukuisia huopakattoja Enkopur-tiivistysmenetelmälla ja Enkonol-pinnoitteella. Vuotokohdat tiivistetään ensin Enkopur- tai Enkolan- menetelmällä. Sen jälkeen koko huopakatto pinnoitetaan Enkonol-bitumituotteella. Enkonol sisältää liuottimia ja kuivuu hitaasti. Liuottimet pehmentävät vanhaa huopaa samalla kuin uusi pinta muodostuu. Työvaiheet eivät sisällä tulitöitä.

Kuluneen huopakaton pinnoitus

Huopakaton pinnoitus laadukkaasti! Enkonol on bitumipohjainen pinnoite, jota käytetään huopakatoilla pidentämään katon elinkaarta. Enkonol paksupinnoitetta käytetään kuluneiden bitumihuopakatteiden regeneroimiseen ja huoltamiseen.

Enkonol sopii Enkopur®-tiivistyksen kanssa. Jos katto vuotaa, se tiivistetään ensin Enkopurilla tai Enkolanilla, jonka jälkeen levitetään Enkonol koko huopakatolle.

  • Bitumipohjainen huopakattopinnoite
  • Levitetään helposti esimerkiksi kattoharjalla
  • Huom! Pitkä kuivumisaika.

Enkonol huopakaton pinnoitusesimerkkejä

Huopakaton pinnoitus on helppoa! Enkonol levitetään huopakatolle harjalla tai lastalla ja toimenpide on nopea ja yksinkertainen. Enkonol kuivuu kattopinnalla hitaasti, noin kuukauden, jotta aine ehtii vaikuttaa alla olevaan huopaan, antaen sille lisää elinkaarta.

Enkonol tuotetta käytetään koko katon pinnoittamiseen. Tuote ei ole tiivistysaine joten vuotavat kohdat on ensin tiivistettävä. Kun bitumipohjainen aine levitetään on varmistettava riittävä määra, vähintään 0,5 kg per neliömetri jotta uusi pinta muodostuu tasaiseksi.

Enkonol-tuotteella on sisartuote Reflektol, joka myös on bitumipohjainen pinnoitusaine. Sen lisäksi Reflektol sisältää aurinkovaloa heijastavia pigmenttejä jolla voidaan katon lämpötila laskea ja vähentää viilentävän ilmastoinnin tarvetta.