Enkopurilla tupla-, piilo- ja sisäkourut tiiviiksi

Vesikourujen tiivistykset ovat usein haastavia varsinkin, jos kouru jää katon alle osittain piiloon. Silloin osan kattoa voi joutua purkamaan varsinkin, jos suunnittelee kourun uusimista, mutta Enkopur® tiivistyksillä hommat saadaan kuntoon yksinkertaisemmin ja huomattavan edullisesti!

Jokiväri Oy kuuluu E-teamin asentajiin Joensuun ja Outokummun alueella ja siellä on saatu hyviä kokemuksia kourujen tiivistyksestä nimenomaan Enkopurin® avulla, kertoo asentaja Jarkko Vilen. Nelikerroksiseen kerrostaloon Joensuun Siltakadulla tehtiin kaksi vuotta sitten ensimmäisiä konesaumakaton sisäkourujen tiivistystöitä. Kokemukset uudesta korjaustavasta olivat positiivia.

”Onhan se toki haasteellista levittää 90 senttiä leveää kangasta lähes 30 metriä pitkään kohteeseen niin, ettei siihen tule ryppyjä ja että kaato pysyy oikeanlaisena, mutta kahden miehen voimin se onnistuu”, Vilen kertoo. ”Sen jälkeen itse massa on oikeastaan hyvinkin nopea levittää päälle. Ja hyvä niin, sillä kuumalla kelillä se kuivuukin varsin nopeasti.” Aikaisemmin kourujen saumoja on korjattu mm. liimatiivistemassoilla. ”No senhän tietää, etteivät ne kestä kahta vuotta pidempään ja sitten ollaan jo taas uusiksi tekemässä”, Vilen kertoo.

Vanhoille katoille Enkopur-tiivistyskorjaus sopii Vilenin mielestä hyvin.”Se sopii katon huolloksi, jolla saadaan lisäaikaa kattoremontin suunnittelulle ja ennaltaehkäistään suuremmat vesivuotovauriot. Enkopur-tiivistyskorjauksille annetaan viiden vuoden takuu ja sehän on enemmän kuin mitä uudelle peltikatolle yleensä annetaan!”