Kattoikkunan tiivistys

Kattoikkunan tiivistys tulee tehdä oikeilla tuotteilla!

Lasikatteilla ja kattoikkunoilla on tapana ajan myötä vuotaa. Suomen oloissa niitä ei saada rakennettua pysyvästi vesitiiviiksi oikeastaan millään. Kattoikkunan tiivistys Enkopur®/Enkolan-menetelmällä on varmempi ratkaisu kuin perinteiset teipit tai kitit, joilla vuotoja on tapana paikkailla. Muutaman talven jälkeen teippi alkaa repsottaa ja keräämään kosteutta alleen.

Kattoluukuilla on vastaavanlaiset ongelmat ja nekin voidaan pitkäaikaisesti tiivistää Enke Tuotteilla.

Lasikaton tiivistys ei ratkaisevasti vähennä sisään tulevan valon määrää

Lasikaton tiivistystyö vaatii tarkkuutta, koska saumat on saatava suoriksi ja siisteiksi, lasikatto kun näkyy sisälle myymälätiloihin. Kannattaa ehdottomasti käyttää rajausteippiä. Lasin reunasta Enkopur®/Enkolan tiivistys vie 5 cm. Kun lasikatolla työskennellään, lasi peitetään suojamuovilla.

Kattoikkunan ja lasikaton tiivistys

Vuotava kattoikkuna tiivistetään pitkäaikaisesti nestemäisellä tiivistysaineella

Lasikatolla Enkopur®/Enkolan asennus onnistuu normaalin tapaan, kunhan rajaus on tehty hyvin ja asennus tarkasti. Lasikatolla asennetaan normaalin tapaan 5 cm vuotokohdasta, näin varmennetaan tartunta ja 5 vuoden takuu. Kattoikkunoiden tiivistykseen suositellaan ensisijaisesti Enkolan-tuotetta vaikka työ onnistuu myös Enkopurilla koska Enkolanilla on helpompi varmistaa lasitartunta. Hoida kattoikkunan tiivistys kerralla oikein!

Vuotavan lasikaton tiivistäminen – esimerkkejä

Kuvista näkyy että vaikka joka reunasta vähennetään ikkunan pintaa 5 cm, tällä ei ole käytännön merkitystä. Valoa tulee niinkuin ennen, sisältäpäin tuskin huomaa eroa. Näin lasikatto on tiivistetty ja huolet ohi. Lasikaton Enkopur®/Enkolan tiivistyksiin tulee 5 vuoden takuu, kuten muihin tiivistyksiin.

  • Lasikatolla 5 vuoden takuu
  • Tiivistykset eivät merkittävästi vähennä valoa
  • Rajausteipillä siisti jälki