Konesaumakaton korjaus vai uusi katto?

Katon korjaus vai uusi katto

Tähän on siis tultu, vettä ullakolla. Vesikatto vuotaa. Taloyhtiöllä on pari-, kolmekymmentä vuotta vanha, kerran huoltomaalattu konesaumakatto. Katto on siis suhteellisen uusi mutta kuitenkin vesi tulee läpi. Miksi ja mitä tehdä?

Konesaumakattojen korjaaminen voi olla välttämätöntä, kun vesikatto vuotaa, vaikka katto sinänsä olisi vielä suhteellisen nuori. Taloyhtiöillä, joilla on vuosikymmeniä vanhat konesaumakatot, voi ilmetä ongelmia, vaikka katto olisi huoltomaalattu kerran. Kun vesi alkaa tunkeutua ullakolle, on aika harkita korjaustoimia. Konesaumakaton korjaaminen versus uuden katon asentaminen on päätös, joka vaatii huolellista harkintaa.

Konesaumakattojen haasteena on, että peltisepän työn laatu ja alkuperäinen tiiviys saattavat paljastua ajan myötä. Erityisesti kattoikkunat, lyhteet ja piipunjuuret ovat tyypillisiä paikkoja, joista vuodot voivat alkaa. Peltisepän työssä on haastavaa saada kaikki yksityiskohdat täysin tiiviiksi, mikä voi aiheuttaa vuotoja, kun katto vanhenee.

Korjaaminen voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, erityisesti jos katto on muuten hyvässä kunnossa ja vuodot liittyvät vain tietyille alueille. Korjaustoimenpiteet voivat sisältää vahingoittuneiden alueiden korjaamisen, uusien konesaumojen asentamisen ja huoltomaalauksen, joka parantaa katon kestävyyttä ja vesitiiviyttä.

Korjaaminen voi olla myös taloudellisesti edullisempi vaihtoehto verrattuna koko katon uusimiseen. Konesaumakattojen uusiminen on suurempi investointi ja saattaa vaatia enemmän aikaa ja työvoimaa. Korjaaminen voi olla nopeampi ja kustannustehokkaampi tapa käsitellä välittömiä vuotoproblematiikkoja.

Ennen päätöstä on kuitenkin tärkeää arvioida katon yleiskuntoa ja vuotojen laajuutta. Jos katto on kokonaisuudessaan huonossa kunnossa tai vuotoja on laajoilla alueilla, saattaa olla viisaampaa harkita koko katon uusimista. Uusi katto tarjoaa mahdollisuuden parantaa koko katon suorituskykyä ja kestävyyttä.

On myös tärkeää huomata, että konesaumakaton korjaaminen voi olla vain väliaikainen ratkaisu, jos katto on jo saavuttanut merkittävän ikänsä. Pitkäaikaisen suojan ja kestävyyden varmistamiseksi voi olla harkittava uuden katon asentamista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että konesaumakaton korjaaminen voi olla hyvä vaihtoehto, kun katon ikä on kohtuullinen ja ongelmat liittyvät rajattuihin alueisiin. Päätös korjaamisen ja uusimisen välillä tulisi kuitenkin tehdä huolellisen arvioinnin perusteella, jossa otetaan huomioon katon kunto, taloudelliset resurssit ja pitkän aikavälin tavoitteet.

Kattokorjaus Enkopur® nestemäisellä muovilla – hyödyt

  • Suurin hyöty on kustannustehokkuus
  • Ei yritetä työntää tiivistysainetta konesaumaan. Tällainen korjaus pysyy vain hetken ja irtoaa lämpölaajenemisen myötä. Tiivistetään vuotava sauma vähintään 10 cm leveydeltä. Massaa on vielä tuettu polyflex kuitukankaalla.Tällainen paikkaus ei halkeile eikä irtoa.
  • Ei purkutöitä ja purkujätteen hävittämistä
  • Vesitiivis heti
  • Enkopur® on höyryä läpäisevä joten rakenteisiin jäänyt kosteus pääsee haihtumaan

Ota yhteyttä niin kerromme lisää

Valmis