Sammaleen poisto katolta

Sammal on monella katolla jatkuva ongelma. Ongelmaa voidaan lähestyä monelta eri suunnalta. Sammaleen poisto katolta kannattaa kuitenkin hoitaa oikein!

Jos katto on siis jo sammaloitunut, täytyy sammal poistaa viipymättä. Eri sammallajit kiinnittyvät alustaan eri tavalla. Osa sammaleesta voidaan poistaa kevyesti harjaamalla. Jotkut jäkälät ovat niin tiukasti kiinni, että poistaminen vaatii jo painepesua kovalla paineella tai jopa myrkyttämistä sammaleen poistoaineella. Sammaleen poisto katolta täytyy tehdä varovasti, ettei itse kattoa vahingoiteta.

Putsattua kattoa voidaan suojata joko pinnoitteella tai meidän suosittelemallamme tavalla: harjalle asennetulla kuparisella nauhalla eli SammalNauha®:lla, josta liukenee lappeelle kupari-ioneja sadeveden mukana. Kupari tekee kasvuympäristöstä sammaleille epäsuotuisan.

Sammaleen poisto katolta tehokkaasti

Nauhan asennus on nopeaa ja helppoa nauhan teippikiinnityksellä. Huomioi sääolosuhteet ja varaa reilusti aikaa, niin asennus onnistuu keneltä tahansa. Sammalnauhan asennus kannattaa tehdä kuivalla ja lämpimällä kelillä. Ratkaisu on pitkäaikainen ja voit unohtaa SammalNauhan katolle ja antaa sen tehdä työn sinun puolestasi vuodesta toiseen.

Riippumatta siitä, miten asiaa on lähdetty ratkoamaan, tosiasia on, että ajan mittaan katolle kertyy puista tippuvaa mahlaa, töhnää, havuja tai muuta roskaa, joka vaatii säännölistä kattohuoltoa. Kun huolto tehdään säännöllisesti niin sammal ei saa uutta alkua. Hoida siis sammaleen poisto oikein ja pidä kattosi siistinä!