Enkonol – edullinen kattopinnoite

Monella vanhoille peltikatoille on aikoinaan käytetty bitumipohjaisia kattopinnoiteita kuten tervaa. Kunnostukseen ei sovellu maali. Katon pinnoitus Enkonol-tuotteella on sopiva keino tähän.

Suomessa on paljon huopa- ja peltikattoja, joita on vuosien saatossa korjailtu bitumipohjaisilla tuotteilla. Enkonol on Suomessa uusi, niin peltikattojen kuin huopakattojen saneeraukseen soveltuva paksupinnoite, joilla kunnostaa bitumipohjaisilla aineilla käsiteltyjä kattoja.

Katon pinnoitus Enkonol tuotteella ei vaadi tulitöitä. Tuote levitetään harjalla tai lastalla. Peltikatoille käytettävä määrä on paljon pienempi kuin huopakatoilla.

  • Bitumipohjainen kattopinnoitus
  • Peltikaton pinnoitus levitetään harjalla tai lastalla
  • Vanhoille tervatuille peltikatoille
  • Myös kuitusementtikaton pinnoitus

Katon pinnoittamisen hyötyjä

Huopakaton pinnoittaminen tarjoaa lisäsuojaa auringon UV-säteilyltä. UV-säteily voi aiheuttaa huopakaton pinnan haurastumista ja värin haalistumista ajan myötä.

Pinnoitteet, kuten Enkonol, ovat joustavia, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan huopakatoille. Joustavuus mahdollistaa materiaalin liikkumisen lämpötilanvaihteluiden yhteydessä ilman, että se aiheuttaa halkeamia tai muita vaurioita.

Pinnoittaminen voi auttaa estämään sammalten, levien ja jäkälien kasvua huopakatolla. Nämä kasvustot voivat aiheuttaa esteettisiä ongelmia ja heikentää katon suorituskykyä. Uusi pinta on vähemmän otollinen näiden kasvustojen kehittymiselle.

Enkonol kattopinnoitus – esimerkkejä

Kuvissa Enkonol peltikattopinnoitus esimerkkejä. Katot ovat olleet vanhoja tervattuja tai tervapohjaisilla maaleilla käsiteltyjä peltikattoja. Enkonol antaa uuden pinnan sään koetteluksia vastaan ja pidentää näin kattojen elinkaarta.

Varttikatot eli kuitusementikatot voidaan myös pinnoittaa Enkonol tuotteella. Etuna on ettei tällä tavalla ole tarve kajota itse kuitusementtitiileiin jospa niissä olisi esimerkiski asbestia.

On olemasa myös vastaavanlainen bitumipohjainen kattopinnoite Reflektol, jossa on pigmenttejä aurinkovalon heijastamista varten. Tällä tuotteella voidaan madaltaa katon lämpötilaa ja vähentää ilmastoinnin tarvetta kesällä.

Bitumipohjaiset kattopinnoitteet ovat olleet Enke-Werkin tuoteportfoliossa yhtiön perustamisesta lähtien. Niillä on pitkä käyttöhistoria Saksassa ja niitä käytetään edelleen hyvälä menestyksellä.