Katto vuotaa

Vuotava katto kannattaa korjata nopeasti.

Veden aiheuttamat vahingot voivat nousta moninkertaisiksi mitä kauemmin korjaus viipyy. Kannattaa välttää turhia lisäongelmia kuten home ja julkisivun rappauksen irtoaminen toimimalla nopeasti heti kun vuoto ilmenee.

Vuodon syyt voivat olla äkillisiä mekaanisia vaurioita jotka ovat syntyneet kun on liikuttu katolla esimerkiksi lumenpudotuksen yhteydessä tai myrsky on irroittanut pellin tai tiputtanut oksan katolle. Vuoto on mahdollisesti myös syntynyt ajan myötä ruosteen tai lämpöliikkeen seurauksena.

Tyypillisiä kattovaurioita ovat lumenpoiston jäljet, lumen aiheuttamat vauriot kuten irronnut lumieste, vuotavat sadevesijärjestelmät, läpiviennit, tuuletusputket ja piipun juuripeltien vuodot. Konesaumakatto vuotaa tyypillisesti jalkarännin vaakasaumasta lumirikkaan talven aikana kun jalkaränniin kertyy jäätä ja sulaa vettä paineen alla.

Kun katto vuotaa – toimi näin:

Ensimmäisenä toimenpiteenä lisävuoto tulee estää mahdollisimman pikaisesti. Enkopur®-tiivistysaineella tämä hoituu tehokkaasti. Kun akuutti ongelma on ratkaistu kannattaa tutkia katto perusteellisemmin ja harkita pitääkö vanhalle katolle tehdä lisäkorjaustoimenpiteitä vai onko katto elinkaarensa päässä.

Jos peltikatto vuotaa muttei ole rakenteellisesti loppu, kannattaa ensisijaisesti harkita perusteellisempää kattokorjausta Enkopur®-menetelmällä. Tällä tavalla tehdyt kattokorjaukset maksavat yleensä vain murto-osan katon uusimiseen verrattuna ja korjauksella on viiden vuoden tiiveystakuu. Korjauksen yhteydessä voidaan Enkopurilla ennalta ehkäistä myös muut tyypilliset vuotokohdat kuten piipun juuret, jiirit, läpiviennit, liitoskohdat ja läpipulttaukset vaikka eivät sillä hetkellä vuoda. Menetelmä sopii kaikentyyppisille peltikatoille ja huopakatoille.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää

Katto vuotaa usein läpiviennistä