Kattotiivistykset nestemäisellä tiivistysmassalla

Vuotava vesikatto on kiinteistönomistajan painajainen. Elinkaaren päässä oleva katto on aina uusittava. Yksittäisten vuotokohtien ratkaisuksi koko katon uusiminen on kuitenkin järeä toimenpide. Enkopur® nestemäinen tiivistysmassa yhdistää pitkäaikaisen ratkaisun kaksi tärkeää ominaisuutta; kyky tiivistää ja hyvä tartunta. Vedeneristysmassa sopii moneen.

Yleisimpiä tiivistyskohteita ovat saumat, läpiviennit tai muut liitoskohdat, katon asennusvaiheessa syntyneiden virheiden korjaus sekä kattoturvan päivityksen yhteydessä katolle jäävien reikien tiivistys. Huoltomaalauksen yhteydessä on myös suositeltavaa tiivistää epätiiveyskohdat. Perinteisiin menetelmiin verrattuna saadaan tiivistysmassalla ongelmat useimmiten ratkaistua ilman erillistä mittakäyntiä tai katon avaamista ja turvallisesti tulitöitä välttäen.

Katon tiivistysmassa ja vedeneristysmassa

Vesikattojen tiivistämisen päätuote on Enkopur®. Usein suositellaan ongelmatilanteissa katon uusimista, vaikka omistajan edun mukaista olisi lisätä katon elinkaarta ja turvata tehtyä investointia kunnollisilla korjaustoimenpiteillä. Enkopur® vedeneristysmassalla on helppo korjata monimutkaisiakin kattorakenteita, kuten erkkereitä, kattolyhteitä, sadevesikouruja ja jiirejä.

Enkopur® -menetelmän perusta on 1-komponenttinen tiivistysmassa, joka asennetaan aina pohjustetulle pinnalle vahvikekankaan kanssa. Asennus toteutetaan kuivalle ja puhtaalle, yhtenäiselle pinnalle. Oikein asennettuna tiivistys kestää jopa seisovan veden paineen.

Enkopur asennusesimerkki – peltikaton saumojen tiivistys

Enkopur on nestemäinen, 1-komponenttinen polyuretaanimassa, joka vulkanisoituu pysyvästi joustavaksi kalvoksi. Tuote soveltuu erinomaisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Tyypilliset käyttökohteet ovat reikien paikkaukset, vuotavien saumojen, läpivientien ja haastavien liitosten tiivistäminen sekä vesikourujen että lasikatteiden tiivistäminen. Soveltuu myös eri materiaalien rajapintojen tiiviseen yhdistämiseen.

  • Paikallisten vaurioiden ja ongelmakohtien tiivistämiseen Enkopur®-menetelmä on taloudellisesti järkevä vaihtoehto.
  • Enkopur-menetelmää käytetään myös uusien kattojen haastavien kohtien tiivistämiseen jo rakennusvaiheessa esimerkiksi piipun tai rännien tiivistysmassana
  • Enkopur sopii myös parvekkeiden ja terassien vedeneristämismassaksi

Kattojen korjaustyöt ajoitetaan yleensä kesäaikaan, mutta vuotokohdat on toki aina tukittava niin pian kuin mahdollista. RoofTechin maahantuoma saksalaisen Enke-Werkin kehittämä uusi Arctic Seal -tiivistysmassa tukkii vuotokohdat tehokkaasti talvisissakin olosuhteissa. Enke Arctic Seal –tiivistysmassa on tarkoitettu kiireisiin, tilapäisiintiivistyksiin kosteissa ja kylmissä olosuhteissa.

Arctic Sealistä on Suomessa hyviä kokemuksia kattojen tiivistämisissä jo monen vuoden ajalta. Tuotteen tarttuvuus on hyvä, sillä kuitupohjaisena massana se ei tarvitse pohjustetta eikä vahvikekangasta. Siten se on helppo asentaa eikä asennus myöskään vaadi erityistä sertifiointia!

Enke Arctic Seal tuotetta voidaan asentaa seuraavissa olosuhteissa:

  • Kylmässä (-20 °C), tuote varastoitava lämpimässä
  • Kosteille (ei märille) pinnoille, ei seisovaa vettä

Asennus kylmälle ja kostealle pinnalle:

  • Kuivaa pinta mahdollisimman hyvin
  • Asenna Arctic Seal kahdessa vaiheessa

Arctic Seal korjausmassan asennus:

Vaihe 1 (ohut harso varmistamaan tartunta)


Vaihe 2 (paksumpi, tiivistävä kerros)