Taloyhtiön kattoremontti

Taloyhtiön kattoremontti on suuri toimenpide, jota kannattaa suunnitella huolellisesti. Usein kattovuoto pakottaa hallitusta toimenpiteisiin mutta maltti on valttia.

Ensin vuoto on tiivistettävä estämään suurempaa vahinkoa. Täma hoituu milloin vain, vaikka kosteissa ja kylmissä talvi- tai kevätolosuhteissa. Kouluttamamme E-Team asentajat ympäri maata ovat käytettävissä.

Seuraava askel on katon arviointi. Useat rakennesuunnittelu- ja kattofirmat tekevät tämän työn korvausta vastaan. Ne, jotka eivät työstä pyydä korvausta tulevat todennäköisesti suosittelemaan nopeaa katon uusimista, koska urakointi on näiden firmojen pääliiketoiminta.

Puolueettoman arvion jälkeen selviää, onko katto todella elinkaarensa päässä vai voiko sitä korjata. Monessa tapauksessa katto on pääsääntöisin kelpo, mutta vaatii tiivistystä, paikkausta, huoltomaalausta tai muuta vastaavaa. Tällaisilla toimenpiteillä voidaan monessa tapauksessa lisätä kymmenen vuotta aikaa kattoremontille.

Taloyhtion kattoremontti painaa päälle. Vältetään kuitenkin kiire. Kiireessä usein tehdään taloudellisesti huonoja ratkaisuja ja tarjouspyyntöön vastaajat myös tietävät tämän. Taloyhtiön neuvotteluasema ei paineen alla ole mairitteleva. Lisäajalla taloyhtiö voi suunnituella hyvin, lisätä hanke kunnossapitosuunnitelmiin, hankkia rahoitusta, pyytää tarjouksia ilman kiirettä ja tiedottaa osakkaita ja asukkaita ammattimaisesti.

Enkopur nestemäisellä vedeneristeellä on tiivistetty satoja taloyhtiön kattoja ja vastaanotto on ollut hyvä. Kysykää isännöitsijältä. Todennäköistä on että menetelmää on jo käytetty jossain hänen isännöimässä yhtiössä.

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää kokemuksista.

Taloyhtiön kattoremontti on suuri toimenpide

Peltikattoremontti tai huopakattoremontti tulossa?

Oletko varma, että katto todella vaatii kokonaismittaista kattoremonttia vai riittääkö ongelmakohtien korjaaminen pitkäaikaisilla menetelmillä?

Mitkä voivat olla mahdollisia ongelmia?

Paineistettu vesi lumen ja jään alla! Tämä ongelma on tyypillinen keväisin tai kohteissa, joissa on paljon lämpövuotoa. Vaikka saumattu peltikate on ehjä satojen kilojen lumi- ja jääkuorma paineistaa veden ja työntää sen saumoista sisään. Ratkaisu ongelmaan on nestemäisen vedeneristeen käyttäminen tai asentaminen sauman (vaaka- tai pystysauma) päälle, joko Enkopur tai liuotinvapaa Enkolan.

Viemärituuletusputken ja peltikartion liitos vuotaa! Liitokset voivat olla teipattu tai tiivistetty tavanomaisella tiivistemassalla, jotka tavoittavat elinkaarensa lopun varsin nopeasti. Ratkaisu nestemäinen vedeneriste.

Lumenpudotuksessa tehty mekaaninen reikä! Jos bitumikermikatteessa reikä oikea tuote on Enkolan joka ei vaadi pohjustetta vaan tartunta on erinomainen.

Kaapeliläpivientien elinkaarensa lopussa olevat kittitiivistykset, tähän oiva resepti on Arctic Seal, koska kaapeleiden ympärille ei voi asentaa vahvikekangasta asennusohjeiden mukaan. Kun Arctic Seal on asennettu hyvissä olosuhteissa sen elinkaari on paljon pidempi kuin tavanomainen polymeeri liima- ja tiivistemassa joka kuivuu UV-säteilystä.

Saumojen läpiruuvaamalla kiinnitetyt kattoturvatuotteet. Ratkaisu, vanhojen kattoturvatuotteiden poisto, tiivistys nestemäisellä vedeneristeellä vahvistettuna kuitukankaalla ja kuivumisen jälkeen uusien kattoturvatuotteiden asennus.

Lasin ja metallin liitokset vuotavat. Nestemäinen vedeneriste joka menee lasilta, metallin yli ja seuraavalle lasille.

Laadukkailla tuotteilla kuten Enkopur® jatketaan pitkäaikaisesti ja taloudellisesti kattojen elinkaarta.

Saksalainen Enkopur® – takuutiivistysmenetelmä ratkaisee tiiveysongelmat vesikattojen ongelmakohdissa kuten läpiviennit, liitokset ja saumat sekä reiät. Menetelmä soveltuu lähes kaikille vesikattomateriaaleille ja siitä on useiden vuosien kokemukset niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Enkopur – takuutiivistyksen asentavat sertifioidut, valtuutetut ja vastuulliset E-Team –asennusliikkeet, joita on kattavasti ympäri Suomea.

Kun taloyhtiö suunnittelee kattoremonttia – yhteenveto

Kattoremontti on tärkeä ja usein tarpeellinen huoltotoimenpide taloyhtiöille, sillä katon kunto vaikuttaa suoraan kiinteistön arvoon ja asukkaiden viihtyvyyteen. Tässä artikkelissa käsitellään, miten taloyhtiö voi suunnitella ja toteuttaa kattoremontin sujuvasti ja tehokkaasti.

Ensimmäinen askel kattoremontin suunnittelussa on kartoittaa katon nykykunto. Tämä voidaan tehdä ammattilaisen tekemällä kuntotarkastuksella. Kattotarkastus paljastaa mahdolliset vauriot, kuten vuodot, halkeamat ja kattopinnan kuluneisuuden. Kattotarkastuksen perusteella voidaan arvioida, tarvitaanko kattoremonttia ja minkälaista remonttia se vaatii.

Seuraavaksi on tärkeää valita pätevä ja luotettava urakoitsija kattoremonttia varten. Urakoitsijan valintaan kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa, ja vertailla eri tarjouksia sekä tarkistaa urakoitsijan referenssit. Lisäksi on suositeltavaa tehdä kirjallinen urakkasopimus, joka sisältää muun muassa remontin aikataulun, kustannusarvion ja takuuehdot.

Kun urakoitsija on valittu ja sopimus allekirjoitettu, on aika suunnitella kattoremontin aikataulu. Remontti kannattaa ajoittaa siten, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa asukkaille. Lisäksi on huomioitava sääolosuhteet, sillä kattoremonttia ei yleensä voi tehdä rankkasateessa tai voimakkaassa tuulessa.

Kattoremontin aikana on tärkeää pitää asukkaat informoituna ja minimoida häiriöt asumiselle. Tiedottaminen ja aikataulun noudattaminen ovat avainasemassa onnistuneen kattoremontin toteuttamisessa.

Kun kattoremontti on valmis, on tärkeää tehdä loppukatselmus urakoitsijan kanssa varmistaakseen, että kaikki työt on tehty sovitusti ja laadukkaasti. Tarvittaessa tehdään korjaustoimenpiteitä ennen kuin urakka hyväksytään.

Kattoremontti on iso projekti taloyhtiölle, mutta kun se suunnitellaan huolellisesti ja toteutetaan ammattitaitoisesti, se voi pidentää kiinteistön elinkaarta ja lisätä sen arvoa. Hyvin toteutettu kattoremontti on investointi taloyhtiön tulevaisuuteen.

Maahantuomme tuotteet ja koulutamme tekijät

Rooftech:n maahantuomat nestemäiset vedeneristeet ratkaisevat aikapaineet. Kokemusta läytyy yli kymmenen vuoden ajalta, eli elinkaaria on pystytty todistetusti pidentämään yli kymmenen vuotta Suomen olosuhteissa eikä ole merkkejä etteivät katot pysysivät tiivinä pidempäänkin. Saksassa kokemusta löytyy yli 25 vuoden elinkaaren pidentämisestä. Katso esimerkkireferenssejä täältä.

Rooftech on kouluttanut tekijöitä vuodesta toiseen ja ammattitaitoisia Enke-Werkin nestemäisiin tiivistysaineisiin koulutettuja kattofirmoja löytyy nyt koko Suomen alueelta.

Rooftechin tiivistystuotteet: