Kattoturvatuotteet

Suomessa kattojen huollon turvallisuuteen ja kattoturvatuotteisiin ei vielä kiinnitetä yhtä paljon huomiota kuin esimerkiksi keski- Euroopassa. Vasta viime aikoina moni yritys on kuitenkin havahtunut pistämään kattoturvallisuutta kuntoon muutamien ikävien onnettomuuksien jälkeen. Isoissa firmoissa on menossa ryhtiliike ja nyt ruvetaan pitämään huolta siitä, että katot ovat määräysten mukaisesti turvallisia.

LUX-top®:n kattoturvatuotteet sopivat loistavasti Suomen olosuhteisiin. Turvaykkönen ja turvakolmonen ovat loistavia esimerkkejä siitä, miten voi helposti parantaa katon turvallisuutta. Ruostumaton ankkurointi- ja putoamissuojapiste sopii erityisen hyvin konesaumatuille peltikatoille. Ankkurointipiste puristetaan konesaumaan kiinni momenttiavaimella 50 Newtonin voimalla, joten kattoon ei tarvitse tehdä reikiä. Putoamissuojia on saatavilla myös tiilikatoille ja tasakatoille.

LUX-top® TurvaYkkönen on tarkoitettu yhden henkilön kiinnityspisteeksi ja LUX-top® TurvaKolmonen on putoamissuojainjärjestelmä, johon voi kiinnittyä jopa kolme työskentelijää. TurvaYkkönen on hyvä olla jokaisen kattotyöntekijän repussa, koska valitettavan useasti katoilta ei löydy ankkurointipisteitä tai voi olla haastavaa löytää ankkurointipisteitä lumen alta.

Vaijerijärjestelmät

LUX-top® RST-Vaijerijärjestelmään kuuluu useita ankkurointipisteitä, jotka yhdistetään ylitsekuljettavalla rosterivaijerilla. Vaijeri voi olla jopa 300 metriä pitkä ja siihen kytketty huoltomies voi siten liikkua katolla hyvinkin laajalla alueella.

LUX-top® järjestelmä sopii myös teollisuuslaitosten sisätiloihin. Rakennusten käytön turvamääräykset on säädetty laeissa ja asetuksissa. Suositus alkaa siitä, että jo kahdesta metristä alkaen on käytettävä ankkurointipisteitä ja kun mennään yhdeksään metriin.

Määräysten mukaan työntekijälle tulee olla turvallinen katkeamaton kulkutie huollettavalle alueelle. Tässä ei tehdä poikkeuksia sen mukaan, viitsiikö turvavaljaisiin itseään kytkeä, sillä turvallisuus ei tarkoita vain huoltotyöntekijän omaa turvallisuutta, vaan myös sitä, ettei putoa kenenkään päälle.

Pidä turvallisuudestasi huolta ja valitse laadukkaat kattoturvatuotteet.