Peltikattoremontti tai huopakattoremontti tulossa?

Oletko varma, että kattosi todella vaatii saneerauksen eli kattoremontin vai riittääkö ongelmakohtien korjaaminen pitkäaikaisilla menetelmillä? Laadukkailla tuotteilla kuten Enkopur® jatketaan pitkäaikaisesti ja taloudellisesti kattojen elinkaarta.

Saksalainen Enkopur® – takuutiivistysmenetelmä ratkaisee tiiveysongelmat vesikattojen ongelmakohdissa kuten läpiviennit, liitokset ja saumat sekä reiät. Menetelmä soveltuu lähes kaikille vesikattomateriaaleille ja siitä on useiden vuosien kokemukset niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Enkopur – takuutiivistyksen asentavat sertifioidut, valtuutetut ja vastuulliset E-Team –asennusliikkeet, joita on kattavasti ympäri Suomea.

Kattoremontti ja katon tiivistys

Vanhempi katto alkaa ennemin tai myöhemmin vuotamaan jostakin kohdasta, tällöin on tärkeä huomioida katon yleistä kuntoa selvitäkseen onko koko katto elinkaaren lopussa tai ei. Usein tilanne on niin että katto vuotaa parista kohdasta, mutta muuten katto on hyvässä kunnossa. Yleinen vuotokohta on muutamat saumat, jotka vuosien lämpöliikkeen takia ovat löystyneet. Tällaisessa tapauksessa on turha lähteä uusimaan kattoa tai tekemään suurta kattoremonttia, mielummin tiivistää vuotavat kohdat. Katon tiivistyksellä katolle annetaan jopa 10-20 vuotta lisäaikaa. Jos katon yleiskunto on siedettävä niin tiivistys voidaan toistaa kunnes kattoremontti tulee vastaan. Enkopur® ja Enkolan ovat huipputuotteita tähän tarkoitukseen, 5 vuoden takuu tiivistetyistä kohdista.

Enkopur® ja Enkolan asennuksiin tulee aina 5 vuoden takuu. Asennuksiin on myös mahdollisuus saada 10 vuoden takuu. Käytännössä tiivistykset pysyy kauemmin katolla, 10-20 vuotta, jolloin tiivistäminen on edullinen vaihtoehto kattoremontteihin ja saneerauksiin.

Arctic Seal tomii hätäpaikkauksena ja tilapäisenä tiivstyksenä. Etenkin talvella jolloin Enkopur® ja Enkolan ei voida asentaa, Arctic Seal on hyvä vaihtoehto tiivistä pahimmat vuodot. Kesällä tiivistetään Enkopur® ja Enkolan tiivistysmenetelmällä jolloin saadan pitkäaikanen tiivistys katolle.

Rooftechin tiivistys tuotteet:

  • Enkopur®
  • Enkolan
  • Arctic Seal (hätäpaikkaus)