Koko kattoa ei tarvitse vaihtaa vuotojen takia

Ajoissa tehty huolto maksimoi käyttöiän

Kun vesi alkaa valua sisälle, moni omistaja päätyy kiireisessä tilanteessa koko katon uusimiseen, vaikka ongelma ratkeaisi huomattavasti edullisemmin vuotojen korjauksella ja säännöllisellä huollolla. Etelä-Suomessa kattotiivistyksiä tekevä Housetek sai keväällä tehtäväkseen helsinkiläisen liikekiinteistön 1200 neliön huopakaton kuntokartoituksen. Jo kuntokartoituksessa kävi ilmi, että kiinteistön omistaja osasi miettiä katon kuntoa ja elinkaarta jo ennen, kun katto oli edes kovin huonossa kunnossa. ”Useimmathan heräävät vasta kun sisätiloihin ja rakenteisiin tulee vettä. Sitten pyydetään nopeasti joku käymään ja tuomio on siten usein se, että katto pitää uusia kokonaan”, sanoo Housetekin toimitusjohtaja Markus Saano.”Ne, jotka osaavat kysyä meiltä, selviävät huomattavasti edullisemmin. He pystyvät maksimoimaan katon elinkaaren, kun vain joku läpiviennin juuri tai yksittäinen sauma on korjauksen tarpeessa”.

”Harva osaa hakea vaihtoehtoja koko katon uusimiselle, jota toki myös kovasti mainostetaan ja markkinoidaan ja muutenkin tyrkytetään asiakkaille. Osa onneksi osaa kyseenalaistaa kalleimman ratkaisun ja löytää esim. googlettamalla mahdollisuuden korjata katto tiivistämällä ja maalaamalla tai pinnoittamalla”. Asiantuntijayrityksiä löytyy käyttämällä hakusanoina vaikka ”katto vuotaa” tai ”kattoremontti” tai ”milloin katto pitää uusia”. Tässä tapauksessa luottamussuhde liikekiinteistön omistajan ja Housetekin välillä oli kuitenkin syntynyt jo edellisen yhteisen projektin aikana.

”Asiakkaan kannattaa nimenomaan kysyä kuntokartoitusta, jolloin hänelle jää mahdollisuus arvioida eri vaihtoehtojen kustannuksia”. Liikekiinteistön huopakaton tiivistys tehtiin Enkopurilla ja pinnoitus Enkonolilla, joka soveltuu erityisen hyvin juuri erityisesti kuluneiden huopakattojen uudistamiseen.”Enkonolin liuotinosa palauttaa vanhan huopapinnan joustavuutta ja elastisuutta ja bitumi jää sitten vielä pintaan antamaan lisäsuojaa”, Saano kertoo.

Huopakatto tiivistettiin ensin Enkopur-menetelmällä. Sen jälkeen käsiteltiin koko katto bitumipohjaisella Enkonol-tuotteella

.