LUX-top® -vaijerijärjestelmä tuo turvallisuutta katoilla liikkumiseen

Referenssikohteemme sijaitsee Helsingin keskustassa, 1800-luvun loppupuolella valmistuneessa uusrenesanssi tyylisessä kerrostalossa. Rakennuksen laajan katon kattoturvallisuuden parantamiselle oli akuutti tarve.

Katolla sijaitsevien laitteiden huollosta sekä katon kunnossapidosta huolehtivien työntekijöiden turvallisuudesta tulee huolehtia kaikissa sääolosuhteissa. Meren läheisyys sekä voimakkaat ja vaihtelevat tuulet tuovatkin tämän rakennuksen katolla työskentelyyn omat haasteensa, joten turvallisuus näkökohdat oli huomioitava tarkoin.

Kattoturvatuotteet ja turvaköysien kiinnityspisteet ovat lakisääteisiä ja tulee taata turvallisen kulkutien kaikille huollettaville alueille katolla. Tästä vastaavat kiinteistön hallitus ja isännöitsijät.

Vesikattojen turva-arvion suoritti KattoHoiva. Turva-arvion jälkeen asiakas valitsi katolleen vaijerisysteemiksi LUX-top® RST-vaijerijärjestelmän. Vaijerijärjestelmä on RoofTechin maahantuoma ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Kohteeseen valittu ja KattoHoivan asentama LUX-top® RST-vaijerijärjestelmä sisältää n. 200 jm vaijeria ja viisi eri linjaa. Ankkurit asennettiin katolla huollon ja kunnossapidon kannalta tarkasti mietittyihin paikkoihin, jotta huoltomies voi liikkua koko huollettavalla alueella turvallisesti.