Arvokiinteistön katto paikattu ja huollettu – Nervanderinkatu, Helsinki

Arvokiinteistön katto kuntoon

Housetek pinnoitti viime kesänä Eduskuntatalon takana Nervanderinkadulla sijaitsevan rakennuksen katon räystäsalueet Enkonolilla. Kohteen tiivistykseen ja korjaukseen käytettiin toista kohteeseen hyvin sopivaa korjausmassaa, Enkopuria.

Enkonol on bitumipohjainen, paksu huoltopinnoite, joka sopii erityisesti kuluneiden tasakattoisten ja loivalappeisten bitumihuopakatteiden kunnostamiseen. Nervanderinkadun katto oli konesaumattu peltikatto, jossa oli vanha bitumipinnoite. Ennen Enkonol-käsittelyä katon ongelmakohdat tiivistettiin Enkopur® -tiivistysmassalla. ”Katto tutkitaan tarkkaan ennen työn aloittamista ja korjattavista kohdista tehdään työsuunnitelma tietokoneella”, Housetek Oy:n toimitusjohtaja Markus Saano kertoo. ”Näin saadaan etukäteen mahdollisimman tarkka kustannusarvio tarvittavine ainemäärineen ja työtunteineen. Myös tilaajan on sen avulla helpompi tutustua tarjoukseen ja urakan laajuuteen.” Sen jälkeen katto pinnoitettiin räystäiltä noin 2 metriä ylöspäin.

Enkopur on nestemäinen yksikomponenttinen polyuretaanimassa joka vulkanisoituu pysyvästi joustavaksi kalvoksi. Siten se sopii lähes kaikille kattomateriaaleille, huopakattojen ohella myös peltikatoille. Se soveltuu myös hyvin liitoskohtien paikkaamiseen, koska se tarttuu myös puu-, muovi- ja lasipintoihin. Kohteen peltikaton paikkaus tehtiin Enkopurilla.

Enkonol puolestaan imeytyy bitumihuopakatteen ytimeen ja palauttaa huovan elastisuutta. ”Hyvien tiivistysaineiden ohella asennustyön huolellisuus on avainasemassa korjaustyön onnistumisessa”, Saano painottaa. Saano muistuttaa, että maan yhtenä johtavana Enkopur-asentajana Housetek antaa työlleen myös takuun.