Ravintola Heinätori Tampereella

Enkonolilla edullinen suojaus niin pelti- kuin huopakatoille

Suomessa on paljon huopa- ja peltikattoja, joita on vuosien saatossa korjailtu bitumipohjaisilla tuotteilla. Enkonol on uusi, niin peltikattojen kuin huopakattojen saneeraukseen soveltuva paksupinnoite, joka ratkaisee näiden bitumipohjaisilla aineilla käsiteltyjen kattojen kunnostuksen.

Enkonol on erittäin kustannustehokas erityisesti huopakattojen korjauksiin”, kertoo kattoFIXerin Tomi Korpela. ”Huopakattojahan on tähän asti korjailtu erilaisilla polyuretaanipohjaisilla aineilla, mutta Enkonol on selvästi kustannustehokkaampi tuote siihen tarkoitukseen.” Korpela toteaakin, että Enkonol on nyt markkinoiden ainoa huopakattopinnoite, joka oikeasti toimii, eli huoltaa itse materiaalin, ei vain peitä sitä. ”Useimmat korjausaineet ovat vain pinnoitteita, mutta Enkonol imeytyy hyvin huopaan ja palauttaa huopamateriaalin elastisuuden. Se ei siis ole vaan pinnoite, vaan pikemminkin kylläste.”

Esimerkiksi Tampereella kaupungin keskustassa sijaitsevan ravintola Heinätorin peltikattoa on korjattu bitumipohjaisilla massoilla. ”Enkonol toimii hyvin yhdessä vanhojen bitumipohjaisten maalien ja pinnoitteiden kanssa”, Korpela sanoo. ”Huonosti kiinni olevat osat tietenkin ensin puhdistetaan ja ruostuneet kohdat korroosiosuojataan. Sen jälkeen Enkonol imeytyy hyvin vanhan korjausaineen päälle. Se siis imeytyy vanhaan korjausaineeseen siinä missä huopapintaankin ja takaa kestävän suojan taas pitkäksi aikaa.”

Huovalla ainetta kuluu noin 500 grammaa neliötä kohden, peltikatoilla vähemmän. Korjausmassan tekeytymisaika on kahdesta kuuteen viikkoa. Valmis pinta on sitten ulkonäöltään lähellä vanhoja bitumimaaleja ja -massoja, niin että ulospäin ei näe enää eroa mikä on vanhaa ja mikä korjattua kattopintaa. ”Se on tärkeätä etenkin tällaisissa suojelluissa kohteissa, kuten Tampereen Heinätori – kuulemma yksi presidentti Sauli Niinistön suosikkiravintoloita Tampereella,” Korpela lisää.