Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkaranta – peltikaton huoltomaalaus

Verkaranta sai lisää ikää

Tampereen Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkaranta sai katolleen paljon lisää elinkaarta kun Pirkanmaan Pintatiivistys tiivisti vuonna 1852 valmistuneen rakennuksen katon Enkopur® -tiivistysmassalla ja huoltomaalasi sen Enke Multi Protect (EMP) -korroosiosuojamaalilla. Samalla henkilöturvaksi asennettiin LUX-top® TurvaKolmonen -ankkurointipisteet.

Konesaumatun katon jalkarännien kaikki vaakasaumat, huoltoluukkujen vaakasaumat, jiirien saumat sekä läpivientien juuret Enkopurtiivistettiin, ja loppusilauksen koko komeudelle antoi antrasiitti sävyinen EMP-kattomaalaus. –Enkopur®-tiivistykset ovat täysin päälle maalattavissa ja ne jäävät täysin maalauksien alle eivätkä aiheuta minkäänlaista julkisivuhaittaa, kertoo Tomi Korpela kattoFIXer:stä.

–Tämäntyyppisessä kohteessa jo sijainnin vuoksi kaikki asiat pitää olla kunnossa. Niin projektin suunnittelu, aikataulutus, asentajien osaaminen, sääolosuhteet kuin työsuojeluasiatkin.

–Työsuojeluun kiinnitimme huomiota siten, että LUX-top® -ankkurointipisteet asennettiin kiinteiksi jo saneerauksen aloitusvaiheessa. Kattoturvaratkaisua valittaessa oli huomioitavaa, että kyse on historiallisesta rakennuksesta, jonka ulkonäköä ei saa muuttaa.

–Julkisivuarkkitehdin, isännöitsijän ja meidän neuvonpidon perusteella päädyimme yksissä tuumin LUX-top® -ankkurointipisteisiin tavallisten kulkusiltojen sijaan, Korpela kertoo. Nelihenkisen asennustiimin elokuun alussa saneeraama Verkaranta sijaitsee aivan Tampereen keskustassa, Tammerkosken ja Hotelli Ilveksen välissä. Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkaranta on kattoFIXerin kauden 2014 ykkösreferenssi. kattoFIXer toimii koko Pirkanmaan alueella.Yhtiö on asentanut Enkopur-tiivistyksiä ja muita laadukkaita Enke-Werk -tuotteita kolmen vuoden ajan. –Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Enkopur-tiivistykset oikeasti ratkaisevat katon ongelmakohtia pitkäikäisesti, kertoo Korpela. Valmista kattoa voi nyt tutkailla vaikkapa Tammerkosken sillalta tai Hotelli Ilveksen ikkunoista.

Uuden katon hankkimisen sijaan tehdyn saneerauksen yhteydessä syntyneitä euromääräisiä säästöjä tilaajalle Korpela ei lähde arvioimaan, muuta kuin että huomattavista summista on kyse. Lisäksi Korpela painottaa suunnitelmallisen ja jatkuvan kattohuollon merkitystä uusien ja vanhojen kattopintojen elinkaaren pidentämisessä. Pitää varmistaa katon tiiviys ja pitää korroosio kurissa peltikaton huoltomaalauksella.